Skæl og tør i hovedbunden

Mange mennesker rammes af skæl og tør hovedbund.

Dette skyldes tit de ting vi bruger i vores daglig dag, eks voks og shampoo. Skæl findes i daglig tale i 2 varianter, de tørre skæl og de fede / fedtede skæl. Skæl skylden typisk en svamp i hovedbunden der kaldes pityrosporum Ovale. Denne foresager en overproduktion af hudceller som til sidst kan sætte sig i kager eller i flager som så drysser ned på kraven eller bliver siddende i håret.

Vi plejer at opdele skællene i 2 grupper de som er store og ligner små cornflakes og de som er små melagtige drys/ støv. Det er vigtigt at behandle skællene rigtigt, enten med fugtgivende shampoo / kur eller med Svampedræbende shampoo / kur. 

Hudceller lever generelt kun i få dage og når de er døde bevæger de sig op mod overfladen af huden. Denne proces tager normalt ca 3 uger, men er man angrebet af svamp i hovedbunden kan det gå så hurtigt som 4-6 dage. Dette ses tit ved psoriasisramt hud. Det er meget forskelligt fra person til person hvor hurtigt man kan behandle skæl/tørhovedbund.

Behandler man sit problem, er det vigtigt at man følger brugsvejledningen grundigt. Da produkter til behandlingen er lavet til at virker på en helt bestemt måde.

Der findes shampoo der specifikt kan behandle skæl eller tør hovedbund, og nogle produkter kan behandle begge dele på samme tid. De shampooer der er specielt til en bestemt type skæl virker som regel kraftigerer og hurtigerer end de shampooer der behandler mere allround.

Har man et lille problem kan det tit betale sig at købe en allround behandlende shampoo.


Speciel shampoo til skæl kunne være Lisap Keraplant shampoo. Speciel shampoo til tør hovedbund kunne være Lisap Keraplant shampoo

 Allround shampoo kunne være Keraplant fra Lisap

Denne virker både på de almindelige skæl og de tørrer.

( Kan købes i vores webshop www.glattejern.dk ) eller i salonen


Allround shampoo serie kunne være Frisørens vital system som findes i 6 varianter fra shampoo, tonic og hårkur

Specielt ved Vital system oliekuren er at den også kan anvendes når man skal barberer sig. Den gør at man ikke blusser rødt op efter barbering og virker på den til ansigt eller bikini linie. Den gør heller ikke bladet sløv. ( Kan købes i vores webshop www.glattejern.dk ) eller i salonen